• Incompany
  • Over HaKa EVC
  • Mijn HaKa EVC
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
  • 085 4012 730
  • EVC-Trajecten
  • Werkwijze
  • Vervolgopleiding en Assessment

MBO Intakeformulier

Het doel van de intake is om in kaart te brengen met welke reden jij het EVC-traject wilt doorlopen en welke (werk)ervaring en kennis jij de afgelopen jaren hebt opgedaan. Zorg dat je het intakeformulier zo volledig mogelijk invult zodat we hier een goede inschatting van kunnen maken.

Tijdens het intakegesprek wordt bekeken of het traject van jouw keuze inderdaad passend is bij jouw situatie en doelen en of je de werkzaamheden uitvoert die nodig zijn voor het EVC-traject. Daarnaast bespreken we welke keuzedelen je toevoegt aan je traject indien je verder wilt gaan voor een diploma. Je kunt deze keuzedelen vinden op de website, bij het desbetreffende traject. Neem voorafgaand aan het intakegesprek de keuzedelen door en stel jouw voorkeuren vast, zodat de definitieve keuze tijdens een intake snel gemaakt kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Kies het traject waarvoor je een formulier wil invullen

Persoonlijke gegevens

Geboortedatum*
Adres*
Hoe hoop je dat je loopbaan er de komende jaren uit gaat zien? Wat wil je nog bereiken in je werk? Hoe gaat het EVC-traject je daarbij helpen?
Wil je na het EVC-traject ook het diploma behalen?*
Na afronding van het EVC-traject ontvang je een ervaringscertificaat. Desgewenst kun je daarmee vrijstellingen aanvragen bij een opleider en zo via een verkorte route het bijbehorende diploma behalen. In dat geval wordt het EVC-traject uitgebreid met keuzedelen.
Wil je na het EVC-traject ook het diploma behalen?*
Na afronding van het EVC-traject ontvang je een ervaringscertificaat. Desgewenst kun je daarmee vrijstellingen aanvragen bij een opleider en zo via een verkorte route het bijbehorende diploma behalen. In dat geval wordt het EVC-traject uitgebreid met keuzedelen. Let op: om het diploma te halen is Babyscholing verplicht! Dit maakt geen deel uit van het EVC-traject. Het kan wel toegevoegd worden aan het opleidingsgedeelte bij Zadkine of NCOI
Monitoring door FCB en NKC
FCB Kinderopvang werkt! en het Nationaal Kenniscentrum EVC houden toezicht op de uitvoering van deze EVC-procedure. Zij kunnen contact met je opnemen en jouw EVC-certificaat in een steekproef gebruiken om na te gaan of HaKa aan de kwaliteitseisen blijft voldoen. Vink aan of je er wel of niet mee akkoord gaat dat jouw persoonsgegevens voor deze doeleinden door hen ingezien kunnen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen

Wat is je opleidingssituatie?*
Overzicht gevolgde scholing: opleidingen, cursussen en trainingen*
Geef hier aan welke bijscholing, cursussen en trainingen je hebt gevolgd. Hieruit wordt duidelijk welke kennis je hebt opgedaan voor het werk dat je nu doet. Geef tevens aan welke basisopleiding (en niveau) je hebt gedaan, ook wanneer deze niet past bij je huidige functie. Dit i.v.m. de vooropleidingseisen. Je kunt middels de plus-knop rechts van de kolommen extra rijen toevoegen. Wees zo volledig mogelijk; ook trainingen bij je huidige werkgever zijn van belang! (NB: Om tijdens het EVC-traject je gevolgde scholing te kunnen aantonen, moeten hierbij in de online EVC-omgeving certificaten of diploma's geüpload worden (meesturen bij aanmelding is niet nodig.)
Naam scholing
Inhoud
Diploma ja/nee
Jaartal afronding
 

Arbeidssituatie

(NB: Om de opdrachten van het EVC-traject te kunnen maken moet je ervaring hebben met de aan te tonen werkprocessen en deze tijdens het traject kunnen uitvoeren. De werkprocessen vind je onder het tabje "Aanvullende informatie" op de pagina van dit traject.)
Wat is je huidige arbeidssituatie?*
(noodzakelijk indien diploma gewenst is)
(indien van toepassing)
(indien van toepassing)
Startdatum van deze functie*
Het EVC-traject kan gestart worden als je minimaal 1 jaar werkervaring hebt in het sociaal werk op mbo niveau. Indien je hierover twijfelt kan je altijd na het intakegesprek overleggen met onze adviseur.
Beschrijf hier jouw doelgroep en al jouw dagelijkse werkzaamheden. Wees zo volledig en concreet mogelijk. Wat doe jij precies? Denk aan wat je doet voor en met jouw doelgroep (zowel directe ondersteuning als overleg en verslaglegging), met hun familie en in de samenwerking met jouw teamleden. De intaker gebruikt deze informatie om in te schatten of het traject passend is bij jouw ervaring.

Werkzaamheden

Hieronder staan de competentieclusters die in het EVC traject aangetoond dienen te worden. Om te kunnen beoordelen of je werkzaamheden op mbo niveau uitvoert willen we graag dat je aan vinkt of je onderstaande werkzaamheden uitvoert in je huidige functie/werk.
1. Contact leggen en betekenisvolle relaties aangaan
Hierin staat het aangaan van contacten centraal, je legt makkelijk contact met verschillende mensen en je bent benaderbaar. Je legt ook contact met mensen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is en/of dit niet willen. Je bent een toegankelijk aanspreekpunt in de wijk of buurt. Je stapt makkelijk af op individuen en groepen en je weet wat er speelt.
2. Signaleren en agenderen
Hierin staat het herkennen en agenderen van voorkomende problemen centraal. Je signaleert knelpunten bij individuen en groepen, je signaleert afwijkingen van het gangbare in het en doen en laten van groepen en individuen. Je onderneemt actie om samen met mensen aan de slag te gaan met de knelpunten. Je kent daarbij de reikwijdte van de eigen bevoegdheden en vermogens. Je werkt samen met andere professionals.
3. Ondersteunen bij het voeren van de eigen regie
Hierin staat het ondersteunen bij het voeren van de eigen regie centraal. Je kan mensen en hun netwerk ondersteunen in het vinden van eigen oplossingen en het meer inzetten en gebruiken van het eigen sociale netwerk. Je stimuleert mensen om vaardigheden te benutten en te vergroten. Je kijkt en onderzoekt de aanwezigheid van draagkracht en draaglast. Je versterkt de eigen kracht.
4. Mensen met elkaar verbinden
Hierin staat het zoeken, inzetten en verbinding maken van mensen met mantelzorgers, sociale netwerker, vrijwilligersinitiatieven, ondernemers en wijkverbanden centraal. Je kan aansluiten bij verschillende leefwerelden en je bent bewust van je eigen leefwereld. Je stimuleert mensen om het (sociaal) netwerk te benutten, te versterken en uit te breiden.
5. Stimuleren tot participatie en actief burgerschap
Hierin staat het enthousiasmeren van mensen om actief deel te nemen aan de samenleving centraal. Je onderzoekt met mensen de participatiemogelijkheden, signaleert belemmeringen in het praktisch functioneren. Je onderzoekt wat vrijwilligers kunnen betekenen en wat hun rol kan zijn.
6. Opereren vanuit de eigen organisatorische context
Hierin staat het zoeken naar de best mogelijke oplossing, waarbij rekening gehouden wordt met de organisatorische context centraal. Je kan hier kijken naar kosten en afwegingen, en hier een adequate overdracht over geven aan collega’s. Je zoekt naar overeenstemmende belangen van verschillende partijen. Je maakt gebruik van kennis en infrastructuur in de eigen organisatie en partners in het netwerk, je benut de expertises van anderen.
7. Werken aan je beroepsuitoefening
Hierin staat de uitoefening van het werk en de professionalisering van de professional centraal. Je bent in staat om te experimenteren en te reflecteren. Je gebruikt de faciliteiten die er zijn om het eigen functioneren te optimaliseren.

Voorgaande relevante werkervaring(en)

Ik heb*
Overzicht voorgaande relevante werkervaring(en)*
Periode
Functie
Organisatie/werkgever
Werkzaamheden
 
(NB: Om de werkprocessen aan te kunnen tonen is voldoende relevante werkervaring en kennis nodig. Zowel de huidige werkervaring als eerdere ervaring telt mee.)

Facturatiegegevens

Het traject zal worden bekostigd door:*
*Let op: de verantwoordelijkheid voor (duidelijkheid van) de betaling ligt bij jou als (mogelijke) deelnemer. Wanneer je het traject zelf betaalt, ontvang je bij aankoop op de verkoopsite (www.hakademie.nl) een factuur.
Werkadres*
(indien vereist vanuit werkgever)
Max. bestandsgrootte: 768 MB.
Dit veld is niet verplicht
Nieuwsbrief

Dit formulier wordt verzonden naar zowel HaKa als jouw eigen e-mail, als kopie. LET OP: wanneer je na het versturen niet "Bedankt voor je bericht!" te zien krijgt, dan is je formulier onvolledig en niet ingezonden. Loop je formulier even na en vul waar nodig aan (de onvolledige velden zijn met rood aangegeven).
Na het afronden van de scholing voldoet de deelnemer aan de scholingseisen van het SKJ. Registratie is afhankelijk van de functie en werkzaamheden. De beslissing betreffende registratie ligt bij het SKJ.

HaKa

  • Over HaKa EVC
  • HaKa
  • HaKa MBO

Algemene documenten

  • Algemene voorwaarden NRTO
  • Gedragscode NRTO
  • Privacybeleid
  • Klachtenregeling
Ondersteuning

Voor telefonische ondersteuning zijn we op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 16.30 uur. Je kunt ons bellen op 085 4012 730 of mail naar info@haka-competent.nl

Stuur een bericht

Ā© 2023 HaKa
Linkedin-in Youtube
  • EVC-Trajecten
  • Werkwijze
  • Vervolgopleiding en Assessment
  • Incompany
  • Over HaKa EVC
  • Mijn HaKa EVC
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
  • 085 4012 730
Search
Stuur een bericht

Voor telefonische ondersteuning zijn we op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 16.30 uur. Je kunt ons bellen op 085 4012 730Ā of mail naarĀ info@haka-competent.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*