Hoe ziet een EVC-traject eruit?

Onze ervaring is dat een EVC-traject gemiddeld 15-20 weken duurt. Je hebt dan 10-15 weken voor het vullen en indienen van het portfolio, waarna er nog 5 weken resteren voor de beoordeling van het portfolio, het criteriumgericht interview (eindgesprek) en het opmaken van het ervaringscertificaat. De (advies) doorlooptijd is afhankelijk van het soort EVC-traject en de tijdsinvestering per week. 

In een EVC traject doorloop je de volgende stappen: illustratie persoon zit achter een computer

  • Na het aanmelden krijg je een uitnodiging  voor een (groepsgewijze) intake met één van onze EVC-begeleiders. Die legt je de procedure uit helpt je met het bepalen welke bewijzen van jouw competenties er al zijn. Zo krijg jij duidelijk wat je gaat doen en kunnen we inschatten of een EVC procedure voor jou zinvol is.
  • Ga je door? Dan verzamel je bewijzen van je werkervaring die de competenties aantonen. Denk daarbij aan gespreksverslagen, werkomschrijvingen, certificaten en diploma’s van bijvoorbeeld trainingen en cursussen.
  • Jij verzamelt al deze bewijzen stukken in je online portfolio.
  • Als er voldoende stukken in je portfolio zitten plannen we een Criteriumgericht Interview (CGI). Dat gesprek heb je met twee assessoren die je bevragen over je portfolio en je competenties.
  • Na het traject ontvang je een ervaringscertificaat.

Wij bieden EVC trajecten aan voor:

Werkgever en EVC

Voor organisaties is het zeker interessant om de competenties van medewerkers in kaart te brengen. Niet alleen om een ​​beeld te krijgen van de competenties die uw organisatie ‘in huis’ heeft, maar ook als startpunt voor een ontwikkelingstraject. Denk bijvoorbeeld aan een van-werk-naar-werk-traject. Een EVC-traject leidt vaak tot meer zelfvertrouwen, werkt motiverend en zorgt ervoor dat medewerkers flexibeler inzetbaar zijn. Als werkgever krijgt u meer zicht op het niveau en de potentieel van uw medewerkers. Daarnaast kunt u de kwaliteit van uw medewerkers extern aantonen en de arbeidsmarktmobiliteit bevorderen. Tenslotte, niet onbelangrijk, bespaart u op opleidingskosten. U kunt uw medewerkers gericht opleiden, vaak zonder dat zij cursussen moeten volgen. Voor meer informatie en / of inschrijving vanuit een werkgever:  info@haka-competent.nl of Tel: 085 40 12 730.