• Incompany
  • Over HaKa EVC
  • Mijn HaKa EVC
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
  • 085 4012 730
  • EVC-Trajecten
  • Werkwijze
  • Vervolgopleiding en Assessment

Intakeformulier HBO EVC

Bedankt voor jouw interesse in HaKa!

Wij vragen je dit digitale formulier zo volledig mogelijk in te vullen, zodat HaKa goed kan inschatten of dit traject – of mogelijk een ander traject – het beste bij jou past. Als jij voldoet aan de criteria voor het starten aan een EVC-traject, nodigen wij jou via de mail uit voor een intakegesprek.

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer je formulier
Persoonlijke gegevens
Naam*
Geboortedatum*
Kenschets
Geef hier aan welke relevante werkervaring je hebt (functie, omvang, etc.)
Advies van Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
Ik ben...*
Advies van SKJ*
(Geef hier aan welk advies je hebt gehad van het SKJ om je registratie te behouden of om je te kunnen herregistreren. Je kunt dit vinden onder het kopje "Herregistratie" als je inlogt bij het SKJ).
Indien je vanuit het SKJ advies hebt ontvangen, graag een bewijs toevoegen (bijvoorbeeld een kopie van het bericht of een screenshot).
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 768 MB, Max. aantal bestanden: 4.
    Indien een bestand of screenshot uploaden niet lukt, graag hier de tekst vanuit het bericht van het SKJ kopiëren en plakken.
    Praktijkprogramma
    Let op! Je dient het geaccrediteerde praktijkprogramma te hebben afgerond, vóórdat je start in het EVC-traject voor de Jeugd- en Gezinsprofessional.
    Heb je het praktijkprogramma al afgerond?*
    Arbeidssituatie
    Je kunt het EVC-traject starten als je minimaal één jaar werkervaring hebt in het sociaal werk op HBO niveau. Indien je hierover twijfelt, kun je altijd na het intakegesprek overleggen met onze adviseur.
    Let op! Je kunt het EVC-traject starten als je minimaal 1 jaar werkervaring hebt in de jeugdhulp op HBO niveau. Je dient dit aan te kunnen tonen middels het overleggen van een arbeidsovereenkomst, indien daar door HaKa om gevraagd wordt.
    Wat is je huidige arbeidsituatie?*

    Gegevens huidige werkgever

    Huidige functie

    Startdatum van je dienstverband (in deze functie)*
    Hier kun je een overzicht zien van welke indicatoren er zijn voor de inzet van een geregistreerde professional.
    Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier

    Sectie-einde

    Overzicht gevolgde relevante scholing: opleidingen, cursussen, en trainingen.
    Opleidingen/trainingen/cursussen*
    Vul hier je opleidingen/trainingen/cursussen in die relevant zijn voor het gekozen EVC-traject. Je kunt middels de plus-knop rechts van de kolommen extra rijen toevoegen.
    Naam scholing
    Niveau
    Vakken/uitstroomprofiel
    Diploma (ja/nee)
    Jaartal afronding
     
    Voor een succesvolle start van het EVC-traject voor jeugd- en gezinsprofessionals is theoretische kennis op hbo-niveau essentieel. Geef hieronder aan of je scholing hebt gevolgd op de volgende onderwerpen.
    Cliëntgericht werken, inclusief empowerment (deskundigheidsgebied 1)*
    Communiceren met kinderen en jongeren (deskundigheidsgebied 2)*
    Systeemgericht werken (deskundigheidsgebied 3)*
    Interdisciplinaire samenwerking (deskundigheidsgebied 4)*
    Richtlijn Kindermishandeling of meldcode (deskundigheidsgebied 5)*
    Veiligheid in kaart brengen deskundigheidsgebied 5)*
    Meerzijdige partijdigheid (deskundigheidsgebied 6a)*
    Basis- en verdiepingstraining Beroepscode, -ethiek en tuchtrecht (deskundigheidsgebied 6b)*
    Heb je nog andere scholing gevolgd?*
    Voorgaande relevante werkervaring(en)
    Ik heb...*
    Voorgaande relevante werkervaring(en)*
    Vul hier je voorgaande relevante werkervaring(en) in. Je kunt middels de plus-knop rechts van de kolommen extra rijen toevoegen.
    Functietitel
    Werkzaamheden (kort)
    Werkgever/organisatie
    Periode (van/tot)
     
    Werkzaamheden op het gebied van gehandicaptenzorg
    Hieronder staan de deskundigheidsgebieden die in het EVC traject aangetoond dienen te worden. Om te kunnen beoordelen of je werkzaamheden op hbo niveau uitvoert willen we graag dat je aangeeft of je onderstaande werkzaamheden uitvoert in je huidige functie/werk.
    1. Inventariseert complexe ondersteuningsvragen*
    2. Plant en organiseert complexe zorg en ondersteuning*
    3. Ondersteunt de cliënt met (meervoudige samengestelde) ontwikkelingsproblematiek in het dagelijks leven en sluit aan bij de eigen kracht van de cliënt*
    4. Ondersteunt de cliënt in zijn netwerk of gemeenschap en sluit aan bij de eigen kracht van de cliënt*
    5. Ontwikkelt en creëert netwerken, voert regie en evalueert de geboden zorg en ondersteuning*
    6. Draagt bij aan de ontwikkeling van de eigen organisatie*
    Werkzaamheden op het gebied van jeugd
    Hieronder staan de deskundigheidsgebieden die in het EVC traject aangetoond dienen te worden. Om te kunnen beoordelen of je werkzaamheden op hbo niveau uitvoert willen we graag dat je aangeeft of je onderstaande werkzaamheden uitvoert in je huidige functie/werk.
    Deskundigheidsgebied 1 – Ondersteunen bij regievoeren*
    Dit is de deskundigheid om de jeugdige en zijn gezin te ondersteunen bij het voeren van de regie. Het centrale dilemma daarin is: hoe laat of leg je de regie bij de jeugdige en het gezin, en wanneer neem je de regie over? Dit dilemma ziet er in iedere situatie anders uit, maar vraagt van de professional om hetzelfde soort afwegingen.
    Deskundigheidsgebied 2 – Samenwerken met de jeugdige en het gezin*
    Dit is de deskundigheid om een relatie te bouwen en onderhouden die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en respect. Een relatie waarin je kunt samenwerken vanuit de gedachte dat een professional een tijdelijke rol heeft.
    Deskundigheidsgebied 3 – Versterken van het (informele) netwerk*
    Dit is de deskundigheid om actief met de jeugdige en zijn gezin op zoek te gaan naar het netwerk, want er is altijd meer dan gedacht. Je ondersteunt bij het verder verstevigen en verbreden van het netwerk.
    Deskundigheidsgebied 4 – Interdisciplinair samenwerken met en rond de jeugdige en zijn systeem*
    Dit is de deskundigheid om met collega-professionals en collega-organisaties samen te werken rond de vraag van de jeugdige en zijn gezin. De jeugdige en zijn gezin staan daarbij altijd voorop.
    Deskundigheidsgebied 5 – Regie (deels en tijdelijk) overnemen van de jeugdige en zijn gezin*
    Dit is de deskundigheid om in bepaalde situaties de regie (deels en tijdelijk) over te nemen. Hiervan is met name sprake in de jeugdzorg, de ggz, en de gehandicaptenzorg.
    Deskundigheidsgebied 6 – Ethisch en integer handelen*
    Dit is de deskundigheid om ethische afwegingen te maken en die onder de aandacht te brengen van de verschillende betrokkenen en je functie adequaat en zorgvuldig uit te oefenen, met inachtneming van je verantwoordelijkheden en de geldende regels.
    Werkzaamheden
    Hieronder staan de competentieclusters die in het EVC traject aangetoond dienen te worden. Om te kunnen beoordelen of je werkzaamheden op hbo niveau uitvoert willen we graag dat je aangeeft of je onderstaande werkzaamheden uitvoert in je huidige functie/werk.
    1. Contact leggen en betekenisvolle relaties aangaan*
    Hierin staat het aangaan van contacten centraal, je legt makkelijk contact met verschillende mensen en je bent benaderbaar. Je legt ook contact met mensen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is en/of dit niet willen. Je bent een toegankelijk aanspreekpunt in de wijk of buurt. Je stapt makkelijk af op individuen en groepen en je weet wat er speelt.
    2. Signaleren en agenderen*
    Hierin staat het herkennen en agenderen van voorkomende problemen centraal. Je signaleert knelpunten bij individuen en groepen, je signaleert afwijkingen van het gangbare in het en doen en laten van groepen en individuen. Je onderneemt actie om samen met mensen aan de slag te gaan met de knelpunten. Je kent daarbij de reikwijdte van de eigen bevoegdheden en vermogens. Je werkt samen met andere professionals.
    3. Ondersteunen bij het voeren van de eigen regie*
    Hierin staat het ondersteunen bij het voeren van de eigen regie centraal. Je kan mensen en hun netwerk ondersteunen in het vinden van eigen oplossingen en het meer inzetten en gebruiken van het eigen sociale netwerk. Je stimuleert mensen om vaardigheden te benutten en te vergroten. Je kijkt en onderzoekt de aanwezigheid van draagkracht en draaglast. Je versterkt de eigen kracht.
    4. Mensen met elkaar verbinden*
    Hierin staat het zoeken, inzetten en verbinding maken van mensen met mantelzorgers, sociale netwerker, vrijwilligersinitiatieven, ondernemers en wijkverbanden centraal. Je kan aansluiten bij verschillende leefwerelden en je bent bewust van je eigen leefwereld. Je stimuleert mensen om het (sociaal) netwerk te benutten, te versterken en uit te breiden.
    5. Stimuleren tot participatie en actief burgerschap*
    Hierin staat het enthousiasmeren van mensen om actief deel te nemen aan de samenleving centraal. Je onderzoekt met mensen de participatiemogelijkheden, signaleert belemmeringen in het praktisch functioneren. Je onderzoekt wat vrijwilligers kunnen betekenen en wat hun rol kan zijn.
    6. Opereren vanuit de eigen organisatorische context*
    Hierin staat het zoeken naar de best mogelijke oplossing, waarbij rekening gehouden wordt met de organisatorische context centraal. Je kan hier kijken naar kosten en afwegingen, en hier een adequate overdracht over geven aan collega’s. Je zoekt naar overeenstemmende belangen van verschillende partijen. Je maakt gebruik van kennis en infrastructuur in de eigen organisatie en partners in het netwerk, je benut de expertises van anderen.
    7. Werken aan je beroepsuitoefening*
    Hierin staat de uitoefening van het werk en de professionalisering van de professional centraal. Je bent in staat om te experimenteren en te reflecteren. Je gebruikt de faciliteiten die er zijn om het eigen functioneren te optimaliseren.
    Facturatiegegevens
    Het traject zal worden bekostigd door*
    Let op: de verantwoordelijkheid voor (duidelijkheid van) de betaling ligt bij jou als (mogelijke) deelnemer.
    Doel EVC
    Geef hier aan welke doelen je wilt realiseren met het doorlopen van een traject bij HaKa. Dit kunnen meerdere en verschillende doelen zijn.
    Wil je na het EVC-traject ook het diploma behalen?*
    Omvang EVC-traject
    *
    Na het juist invullen van dit intakeformulier ontvang je een automatische kopie van het intakeformulier in je mailbox, op het email adres wat in dit formulier is opgegeven. Mocht deze bevestiging niet zijn ontvangen, dan is er wellicht iets misgegaan. Neem in dat geval telefonisch contact met ons op.

    HaKa

    • Over HaKa EVC
    • HaKa
    • HaKa MBO

    Algemene documenten

    • Algemene voorwaarden NRTO
    • Gedragscode NRTO
    • Privacybeleid
    • Klachtenregeling
    Ondersteuning

    Voor telefonische ondersteuning zijn we op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 12.30 uur en tussen 13:00 en 16:30 uur. Je kunt ons bellen op 085 4012 730 of mail naar info@haka-competent.nl

    Stuur een bericht

    © 2025 HaKa
    Linkedin-in Youtube Instagram Facebook
    • EVC-Trajecten
    • Werkwijze
    • Vervolgopleiding en Assessment
    • Incompany
    • Over HaKa EVC
    • Mijn HaKa EVC
    • Veelgestelde vragen
    • Contact
    • 085 4012 730
    Zoeken
    Stuur een bericht

    Voor telefonische ondersteuning zijn we op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 16.30 uur. Je kunt ons bellen op 085 4012 730 of mail naar info@haka-competent.nl

    "*" geeft vereiste velden aan

    Toestemming*