Ons EVC-aanbod vakbekwame sociaal werker

Vakbekwame mbo sociaal werker
Het EVC op de beroepsstandaard vakbekwame mbo sociaal werker is bestemd voor professionals die onder andere werken binnen de sector welzijn en maatschappelijke dienstverlening op mbo 4 niveau. Zij werken met groepen en individuen, die zich richten op het vergroten en het versterken van de zelfredzaamheid. De professional beschikt over verschillende competenties, zoals het aangaan van contacten, signaleren, ondersteunen bij regie voeren, mensen met elkaar verbinden, stimuleren tot participatie en actief burgerschap.

Vakbekwame hbo sociaal werker
Het EVC op de beroepsstandaard vakbekwame hbo sociaal werker is bestemd voor professionals die onder andere werken binnen de sector welzijn en maatschappelijke dienstverlening op hbo niveau. Zij werken met groepen en individuen, die zich richten op het vergroten en het versterken van de zelfredzaamheid. De professional beschikt over verschillende competenties, zoals het aangaan van contacten, signaleren, ondersteunen bij regie voeren, mensen met elkaar verbinden, stimuleren tot participatie en actief burgerschap.

De EVC-procedure bestaat uit:

 1. Online portfolio
  ‐ Het opbouwen van een digitaal portfolio waarin de kandidaat aan de hand van reële casussen laat zien over de benodigde competenties te beschikken.
 2. Criteriumgericht interview (CGI).
  ‐ Hierbij wordt gewerkt op basis van de STARR-methode. Een kandidaat kan via voorbeelden van concreet werkgedrag aantonen over de benodigde competenties te beschikken.
erkende EVC-aanbieder

De EVC-procedure is inclusief

 • Intake.
 • 1 x begeleiding.
 • Digitale begeleiding.
 • Wekelijks online vragenuurtje.
 • Toegang tot de digitale omgeving.
 • 2 leefgebieden
 • Criteriumgericht Interview (CGI).
 • Ervaringscertificaat (inclusief rapportage).
 • Registratie in het landelijke EVC register (à € 12,50).

Duur

De (advies) doorlooptijd van het volledige EVC traject is 20 weken. De kandidaat heeft 15 weken voor het vullen en indienen van het portfolio, waarna er nog 5 weken resteren voor de beoordeling van het portfolio, het CGI gesprek en het opmaken van het ervaringscertificaat. Het EVC traject heeft een gemiddelde belasting van 60-80 uur.

Direct aanmelden

Werkgever en EVC

Voor organisaties is het zeker interessant om de competenties van medewerkers in kaart te brengen. Niet alleen om een ​​beeld te krijgen van de competenties die uw organisatie ‘in huis’ heeft, maar ook als startpunt voor een ontwikkelingstraject. Denk bijvoorbeeld aan een van-werk-naar-werk-traject. Een EVC-traject leidt vaak tot meer zelfvertrouwen, werkt motiverend en zorgt ervoor dat medewerkers flexibeler inzetbaar zijn. Als werkgever krijgt u meer zicht op het niveau en de potentieel van uw medewerkers. Daarnaast kunt u de kwaliteit van uw medewerkers extern aantonen en de arbeidsmarktmobiliteit bevorderen. Tenslotte, niet onbelangrijk, bespaart u op opleidingskosten. U kunt uw medewerkers gericht opleiden, vaak zonder dat zij cursussen moeten volgen.

Voor meer informatie en / of inschrijving vanuit een werkgever:  info@haka-competent.nl of Tel: 085 40 12 730.